פיתוח עסקי: כמה גוזלים מכם על השירות הזה?

כל מי שאי פעם הקים עסק וניהל עסק בעצמו, גילה במקודם ובמאוחר את האמת הפשוטה והבסיסית ביותר שאומרת שעסק שלא גדל ומתפתח, ועסק שדורך במקום לזמן ארוך מדי, הוא בסופו של דבר עסק שייכשל ולא יאריך ימים. בעלי עסקים מקצועיים יודעים זאת טוב מאד ומי שלא חושב שזה ככה חווה זאת על בשר מהר מאד, וככה אנחנו רואים בדיוק איך הרבה מאד עסקים בישראל פשוט משוועים להכוונה המקצועית שתאפשר להם לגדול ולפרוץ את תקרת הזכוכית שלהם. 

מתוך כך, התחום של פיתוח עסקי וייעוץ לעסקים הפך לאחד מהתחומים החמים ביותר של השנים האחרונות, ואפשר לראות יותר ויותר חברות שנכנסות אליו ומציעות את השירותים, לצד הרבה מאד פרילנסארים שמייעצים לעסקים וחברות באופן שוטף. וכמו כל תעשייה מבוקשת, גם כאן מדובר על תחום שמגלגל מיליוני שקלים מדי שנה, שיוצאים ישירות מהכיס של בעלי עסקים, ואנחנו רוצים לעשות קצת סדר במספרים ולנסות להבין כמה לוקחים מאיתנו על שירותים כאלו. 

מחירי שעת ייעוץ

שמות גדולים בתחום הייעוץ העסקי כמו מנשה בטיטו או אלון גל, מן הסתם מרשים לעצמם גבות יותר (אפילו הרבה יותר) על השירותים שהם נותנים, אבל אין ספק שזוהי לא תמונת המצב הכוללת. על מנת להבין כמה עולים שירותי פיתוח עסקי, צריך להבין באיזה אופן ניתן לקבל שירותים כאלו, והאפשרות הראשונה היא שירותים חד פעמיים של שעת ייעוץ או כמה שעות בודדות בלבד. 

כמה זה יעלה

שעת ייעוץ עם יועץ עסקי מחברת ייעוץ מובילה (כמו חברת הייעוץ שייסד מנשה בטיטו לצורך העניין, אך כאשר לא הוא היועץ בעצמו), תעלה לכם בין 350 שקלים ל-800 שקלים. עסק קטן שיבחר לקחת את השירותים של יועץ עסקי עצמאי, ייפרד מ-250 עד 400 שקלים, וכשמדובר כבר על עסק בינוני, אנו מדברים על סכום שבין 300 ל-500 שקלים. לבסוף, כאשר מדובר על עסקים גדולים, שעת ייעוץ תתחיל בדרך כלל מסכום של 400 שקלים ועשויה להגיע עד לסכום של 800 שקלים פחות או יותר.

מחיר ליווי עסקי שוטף

האפשרות השנייה בה בוחרים לא מעט עסקים, היא תשלום ריטיינר (שכר טרחה) לחברות הייעוץ והפיתוח העסקי, מה שמאפשר להנות מליווי שוטף לאורך זמן בהתאם למה שמסוכם בחוזה בין שני הצדדים. יועץ עצמאי שיספק שירותים כאלו לעסק קטן יגבה לרוב סכום של שנע בין 1000 ל-2000 שקלים בחודש, בין 1500 ל-2500 שקלים לעסק בינוני ובין 2000 ל-3000 שקלים לעסק גדול. אם נחזור רגע לדוגמא של מנשה בטיטו, שלמעשה ביסס את כל הקריירה והרעיונות שלו על הנושא של ליווי עסקי, נראה כי עבור עסקים רבים הליווי החודשי הקבוע הוא בהחלט דבר חיוני. אגב, נהוג לחשוב שייעוץ שוטף וליווי קבוע זה משהו שמתאים רק לעסקים, חברות וארגונים גדולים, אבל האמת היא שזה ממש לא כך ולפעמים דווקא העסקים הקטנים הם אלו אשר זקוקים לזה יותר מכל. 

שירותים נוספים

נגענו עד עכשיו בשתי האופציות המרכזיות לשירותי פיתוח עסקי עם השירות הכולל והבסיסי ביותר של ייעוץ עסקי, אבל חשוב להבין שהתחום ממש לא מסתכם אך ורק בדבר הזה. למעשה, הוא כולל עוד הרבה שירותים נוספים כמו ליווי שיווקי באינטרנט, בדיקת כדאיות והיתכנות כלכלית, כתיבת תכנית עסקית לעסקים בגדלים שונים, שירותי תכנון תקציבי, שירותי קואצ'ינג עסקי למנהלים ועובדים יחידים וקואצ'ינג עסקי לצוותים ועוד, וכל אלו כמובן מתומחרים בצורה שונה. 

כך בעצם בעלי עסקים רבים בוחרים בשירותים שלאו דווקא מתאימים להם ולא מגיעים לרזולוציות הקטנות ביותר (למשל, ייעוץ עסקי לעסק מכניס שמתפקד כבר במשך 3 שנים לא צריך לבחון היתכנות כלכלית, אלא להתמקד בדברים אחרים) ולמרבה הצער יש גם יועצים שמנצלים זאת וזהו למעשה הגזל הגדול ביותר שקיים בתחום.

עם זאת, כשיודעים לבחור את השירותים בצורה נכונה וגם יודעים כמה אמור לעלות כל סוג של שירות כזה שניתן, פיתוח עסקי יכול להיות בהחלט בגדר ברכה לעסק, ולכן מומלץ להסתכל על הדבר הזה כהשקעה לטווח רחוק ולא כעל בזבוז כסף נקודתי.  

שתפו את הפוסט

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
פיתוח עסקי

הישארו מעודכנים

עוד תוכן איכותי של מנשה בטיטו

נגישות